Textilsidan

Filtar, tuftade mattor och kläder med mönster och färger från den samiska kulturen

Matta – ”Gamla lappskidor” Tuftad ullmatta. Skidorna är i naturlig storlek så det går bra att ställa sig på dom, sluta ögonen och susa nedför fjället. Storlek: 70 x 260 cm.

Matta – Tuftad matta. Materialet är ull och det är den samiska klädedräkten ligger till grund för mattans mönster: vita bällingskor med lagda skoband, blå-grå kolt med rött och grönt kläde som dekoration. I mitten bältet broderat med tenntråd eller pärlor. Storlek: 110 x 160 cm

Lukka – Oväderskrage i vit vadmal kantad med renskinn. Skuret i ett traditionellt snitt. Har dolda fickor och finns i vit, blå, grön, grå och svart vadmal. En storlek. Annan storlek efter överenskommelse.

Ullfiltar – Röd på ena sidan – blå på den andra sidan med ett rakt flätmönster/Brun på ena sidan – naturvit på andra sidan med snett flätmönster.
Dessa flätmönster har sedan långt tillbaka använts och används fortfarande gärna av de samiska hornslöjdarna.

Ullfiltar – Röd på ena sidan – blå på den andra sidan med en bred kantbård längst upp och längst ner. Inspirerat av ett vävt kantband. Finns med och utan de 8 tofsarna.

Materialet i filtarna är ull och tillverkningen sker hos Röros Tweed i Norge. Mattorna är också av ull och handtuftas av Hitex i Svängsta. Materialet i kläderna är vadmal, kläde och renskinn.

Ring oss

063-10 01 50

Mobil

070-665 82 54

Sidan producerad av ITConnect Scandinavia AB

E-post

smedesign@telia.com